Mijn Wereld – Bart-Jan van den Bogert

Eerst zal ik me voorstellen voor de mensen die mij niet kennen. Collega’s en ex-collega’s kennen mij uiteraard. Echter zullen klanten, prospects, partners, crediteuren en oud klanten wellicht slechts mijn naam voorbij hebben zien komen. De momenten dat u mijn naam voorbij heeft zien komen, is wellicht als u vragen had over facturen of betalingen.

Ik ben Bart-Jan van den Bogert, werknemer van U Digital. Sterker nog, ik ben de langst zittende werknemer van Sam. Mijn verhaal is niet het verhaal van de “normale” werknemer, al is iedere collega speciaal voor mij, omdat iedereen een verhaal heeft, en alle verhalen zijn het waard om naar geluisterd te worden.

Dit is een stukje van mijn verhaal. Eind 2012 raakte ik werkloos, mijn contract bij mijn vorige werkgever werd niet omgezet in een vast contract, wat te maken had met teruglopende omzet en ook het feit dat ik een Wajong indicatie heb. Ik heb namelijk de diagnose Asperger. Een vorm van autisme. Ik was al lang werkzaam daar, ik begon daar namelijk al toen ik 13 of 14 was en na mijn Havo diploma kwam ik tot de conclusie dat studeren niet voor mij was weggelegd. Nu denk ik daar anders over, maar dat is weer een ander verhaal.

Zo kwam ik in januari 2013 terecht bij Sam. Het bedrijf groeide en ik bleef in dienst, maar soms was het lastig invulling te geven aan mijn werkzaamheden. Ik deed mijn werk naar tevredenheid, maar het was lastig om iets structureels voor mij te vinden. Tot in juni 2018 een gouden kans op mijn pad kwam. De administratie was tot nog toe extern geregeld bij een extern bureau, maar Sam wilde dat in eigen beheer en vroeg of ik dit wilde gaan doen. Omdat ik elke geweigerde kans als een gemiste kans zie, heb ik dat aangegrepen en na de nodige uren ben ik dat vrij zelfstandig gaan doen. Sam, Bram en de vorige administrator, hebben hier veel ingestoken om me dit te leren.

Nu, 2 jaar later, doe ik dit nog steeds met veel plezier. Als ik naar mezelf mag kijken, ik zie geen moeilijkheden, ik zie uitdagingen. Afgelopen januari moest ik door omstandigheden ook een deel van HR werk en meer office management gaan doen. Eind augustus komt er een stagiair bij die ik ga begeleiden, kortom, de kansen die hier liggen voor mij zijn enorm.

De reden dat ik dit schrijf is niet om schouderklopjes te krijgen. De reden is dat ik, ondanks dat collega’s soms vinden dat ik klaag, dankbaar ben. Dankbaarheid en geluk is moeilijk te vinden, maar ik ben gelukkig. Gelukkig voor kansen die ik krijg, de ontwikkeling die ik doormaak en de ruimte die ik krijg. Een ware ondernemer ziet kansen waar anderen ze niet zien en denkt in mogelijkheden. U Digital geeft mij kansen, geeft mij mogelijkheden. Niet iedere Wajonger krijgt deze kansen.

Kansen zien, mogelijkheden zien, buiten de comfortzone denken, dat is wat U Digital voor mij is. Waar anderen zouden denken, nee laten we meer op safe spelen, denkt U Digital verder. Verder denken, zelfs in moeilijke tijden, dat is wat mij stimuleert. Zeker nu ik wat HR werk ben gaan doen is het mensenwerk hetgeen wat mij stimuleert. Het contact in het bedrijf met collega’s geeft me energie. Het mee kunnen denken, het beantwoorden van vragen en het uitzoeken van regels inzake HR dat is uiteindelijk waar ik mijn HR taken voor doe.

NEEM DE VOLGENDE STAP

Heb je een online vraagstuk of wil je weten wat onze visie is op jouw digitale strategie? We ontmoeten je graag op ons kantoor in het Klokgebouw of komen langs om kennis te maken op locatie.

Contact Us