6 praktische tips voor maatregelen rondom Corona

De Corona-crisis heeft gevolgen voor ons allemaal, voor ieder bedrijf op een andere manier. Wij vinden het belangrijk om anderen te helpen om zo goed mogelijk door deze tijd te komen. We hebben daarom 6 praktische tips opgesteld. Deze kun je, indien relevant, toepassen op de online aanwezigheid van jouw bedrijf.

1.  Maak een aparte webpagina aan waarop je je bezoekers informeert over de laatste stand van zaken. Geef aan wat de gevolgen en de verwachtingen zijn en geef antwoord op FAQ’s.
2.  Post een bericht op social media met de genomen maatregelen en een link naar de hierboven genoemde pagina. Pin het bericht vast bovenaan je pagina, zodat bezoekers het bericht altijd meteen zien.
3.  Bekijk goed welke campagnes op Facebook en Google Ads door kunnen lopen en welke beter gepauzeerd/gestopt kunnen worden.
4.  Pas de informatie in Google Mijn Bedrijf aan m.b.t. de openingstijden en bereikbaarheid.
5.  Check welke e-mails automatisch worden verzonden en of de informatie hierin nog klopt. Maak eventueel nieuwe automatische e-mailsflows aan.
6.  Houd rekening met de tone of voice in je communicatie. Zorg dat je gevoeligheid vasthoudt en bedenk per situatie en doelgroep wat passend is.

En vooral: blijf creatief in het bedenken van alternatieve oplossingen!

NEEM DE VOLGENDE STAP

Heb je een online vraagstuk of wil je weten wat onze visie is op jouw digitale strategie? We ontmoeten je graag op ons kantoor in het Klokgebouw of komen langs om kennis te maken op locatie.

Contact Us